top of page

Wandelen met je Hond in Frankrijk

Door Valleien en over Kalkhoogvlaktes

Veelzijdig en authentiek, dat zijn de karakteristieken van deze streek. Hier kun je ver weg van het massatoerisme nog eindeloos wandelen zonder iemand tegen te komen. Het gebied is rijk aan rivieren, uitgestrekte kalksteenvlaktes, beboste hellingen, vruchtbare valleien en ruige kloven. Wandel over oude paden, daal af naar het plateau waar zich een compleet ander landschap ontvouwt. Zwerf door rustieke dorpjes en gehuchten en laat vervlogen tijden herleven. Ontdek onderweg hoe afwisselend de natuur is. Rust na je wandeling uit op zo'n typisch Frans terrasje onder dikke platanen en geniet van de vele culinaire streekproducten die dit deel van "La douce France' rijk is.

Ben je een fanatieke wandelaar en ga je graag samen met je viervoeter op pad? Houd er dan rekening mee, dat de wandelroutes in Zuid-Frankrijk over het algemeen wat steiler en intensiever zijn voor je hond. Regelmatig komt het voor, dat na een paar dagen een hond ineens mank loopt en last blijkt te hebben van zijn spieren, pezen en/of gewrichten. Het beste wat je dan kan doen is je hond een paar dagen rust geven. Dan zal hij of zij zeker weer snel mee kunnen met de wandelingen.

Hondvriendelijke Wandelroutes Ontdekken
Lees verder in ons blog...

GPS en kaarten

Het 'Institut Geographique National' (IGN), de Franse topografische dienst, heeft het land goed in kaart gebracht. Er zijn heel gedetailleerde kaarten verkrijgbaar. In onze gîte ligt een gids met de 23 routekaartjes in de Lot, die de moeite waard zijn! In combinatie met de routebeschrijving, geven deze voldoende houvast om de wandelingen zonder kaarten te maken. Dat neemt niet weg dat voor elke wandeling het IGN-kaartnummer wordt vermeld. Voor GPS-gebruikers zijn per wandeling het aantal punten opgenomen ter ondersteuning. Op Wikiloc.com vind je een uitgebreide (gratis) app met diverse wandelroutes, die je kan installeren op je mobiele telefoon. 

Wat neem je mee?

Zorg dat je stevige wandelschoenen hebt met goede profielzolen. Op regenachtige dagen,

of als het weer instabiel is, is het slim om een winddicht regenjack mee te nemen. Houd altijd rekening met de weersvoorspellingen. Wandelen in deze streek is een afgelegen en rustige aangelegenheid. Het netwerk van de mobiele operators heeft vrijwel overal bereik. Laat je telefoon dus niet thuis! Een wandelstok, is een handig hulpmiddel op lastig te belopen paden

en kan ook effectief zijn om al te opdringerige honden mee op een stand te houden. 

bottom of page