top of page

Vakantiehuis met Omheinde Tuin

Voor Honden- en Natuurliefhebbers

Maison le Toutou, is landelijk gelegen en ondergebracht in een oud klaslokaal. De gîte zit vast aan ons woonhuis, het voormalige huis van de ‘Professeur,’ onder de kerk van het gehucht ‘Vernet le Bas’.
 

Je wordt er, net zoals in vroegere tijden, vrolijk gewekt door de kerkklok, waarna je de vogeltjes al druk in de weer hoort in de negentig jaar oude kastanjeboom in de tuin. Onder het genot van een kop koffie of thee, hoor je het beekje op een afstandje stromen. Een heerlijk moment om je dag te beginnen tijdens je vakantie!

 

Ondanks dat de gîte vast zit aan ons woonhuis heb je van ons en onze honden geen last! De gîte heeft een eigen ingang en je parkeert je auto achter het gezamenlijke hek. Het terrein is zo ingericht dat de gîte, met de bijbehorende privé tuin en het overdekte terras, van ons woonhuis af gericht is. Hierbij heb je een fantastisch mooi uitzicht op de bergen! 

Het vakantiehuis heeft een open verdieping (ook wel mezzanine) met het woongedeelte. En hier bevindt zich het slaapgedeelte. Deze staat tevens in open verbinding met de badkamer.

 

De vakantiewoning is bedoeld en ingericht voor twee volwassen, rustzoekende, honden- en natuurliefhebbersBij de inrichting van onze gîte hebben wij geen rekening gehouden met kinderen. Ook beschikken wij niet over speciale faciliteiten voor kinderen.

Een vakantiehuis als dit zo compleet ingericht 

voor honden zijn wij nog niet tegengekomen. 

Veerle & Ivo 

Omheinde en afgesloten Privé Tuin

De tuin van het vakantiehuis is ca. 335 m² en grenst voor een groot deel aan een weiland. Er lopen geen dieren zoals koeien of schapen in dit weiland. Als je geluk heb kan je er wel vroeg in de ochtend een ree of een vos spotten. Ook zie je regelmatig roofvogels boven het weiland vliegen, op zoek naar een prooi.

 

De hoogte van de omheining is vanaf 1.65m hoog. Aan de voorzijde van de tuin is de omheining 1.20m hoog, echter deze staat op een 2 meter hoge muur. De omheining loopt niet door tot in de grond.

 

Om te voorkomen dat honden zich er toch onderdoor wurmen of gaan graven, hebben wij de grond onder de omheining verstevigd met cement. Het materiaal van de omheining is stevig gaas. De gaten zijn klein genoeg, zodat ook kleine honden hier niet tussendoor kunnen. Om het geheel in de omgeving te laten passen, is de omheining begroeid met een groene haag, planten en struiken.

Ontsnappen is haast onmogelijk!

Onze eerste vakantie met onze Golden Retriever Theo was een schot in de roos bij Maison le Toutou. 

Melissa & Vincent

Waar kan je gaan zwemmen met je hond?

Kan jouw hond water écht niet weerstaan? Dan komt hij of zij zeker niets te kort in de omgeving van ons vakantiehuis. Je kan direct vanuit de poort het weggetje over naar het stromende beekje, waar de grotere honden heerlijke pootje kunnen baden en de wat kleinere hun pootjes kunnen strekken tijdens het zwemmen.

Goed te voet te doen, op zo'n 1000m., ligt de rivier de Lot. Hier kan je samen met je hond zwemmen en genieten van de diverse strandjes aan de zijkant van de rivier. Ook in de warme zomermaanden stroomt er nog voldoende water in de Lot om de sprong te wagen.  

 

Verder heb je nog keuze uit diverse meren zoals het Lac du Tolerme en de rivier de Célé die ook leuke aangelegde strandjes kent en waar het goed toeven is als de zon schijnt. Als je van de totale rust wilt genieten, kies dan ergens een plekje in de ongerepte natuur. 

 

Het water is van prima zwemkwaliteiten en wordt regelmatig gecontroleerd.

De omgeving is een lust voor het oog en fijn om te wandelen en zwemmen. Wij komen zeker terug. 

Christel & Nikki

Kom jij samen met je hond genieten van dit
bijzondere vakantiehuisje in Zuid-Frankrijk?

bottom of page