top of page
  • Foto van schrijverMiranda

7 Ultieme Tips voor het vinden van de perfecte hondvriendelijke vakantiewoning met omheinde tuin


Vakantiewoning met Omheinde Tuin

Je hebt na lang zoeken een vakantiehuis gevonden waar ook je hond welkom is. Je hebt een aantal avonden besteed aan het zoeken naar een geschikte accommodatie en je verheugd je er enorm op. Maar bij aankomst blijkt de tuin van het vakantiehuis toch niet zo goed omheind en afgesloten als je had gedacht. Hoe komt dat, en belangrijker nog: hoe zorg je dat je de volgende keer wel de perfecte vakantiewoning met een goed omheinde tuin vind?


Als hondeneigenaar weet ik als geen ander dat het plannen van een vakantie met je hond een hele uitdaging kan zijn. Het valt namelijk nog niet mee om een geschikt vakantiehuis te vinden, waar jouw hond welkom is en veilig kan rondlopen in een omheinde en afgesloten tuin. Er zijn veel verhuurders die hun vakantiehuis aanbieden, waarbij honden worden toegestaan. Ook wordt er vaak geadverteerd met 'honden welkom'.


Zo ook bij een vakantiehuis wat wij gehuurd hadden ruim voordat wij emigreerde naar Frankrijk. Het huisje zou ideaal zijn voor hondeneigenaren, met veel ruimte, een omheinde tuin en wandelmogelijkheden in de omgeving.


Omheinde Tuin

Bij aankomst bleek het wederom te mooi om waar te zijn. De tuin bleek deels omheind. En de omheining bestond uit twee slap hangende prikkeldraden. Iets waar een hond (die een tijdje heeft rond gezworven in Turkije) en een grote hond (formaat reuze ras), niet heel veel moeite voor hoefden te doen. Wij konden het niet over ons hart verkrijgen om onze honden tijdens de vakantie vast te moeten leggen aan een lange lijn. We zijn daarom de volgende dag direct op zoek gegaan naar tuinmeubels en wat oude planken, zodat we toch enigszins een 'deugdelijke' afzetting hadden. Eén keer is het ze nog gelukt om via het muurtje van de Barbecue richting de koeien en kippen van de buurman te ontsnappen, maar dat wisten we uiteindelijk 'simpel' op te lossen met het rooster van de Barbecue. Je kunt je wel voorstellen, een ontspannen vakantie zat er voor ons niet meer in.


De voordelen van een omheinde tuin voor je hond op vakantie


Een omheinde tuin biedt een veilige en comfortabele ruimte voor je hond om vrij rond te rennen en te ravotten, zonder dat jij je constant zorgen hoeft te maken over zijn of haar veiligheid. Het geeft jouw als hondeneigenaar gemoedsrust, omdat je weet dat je hond in en uit kan lopen, zonder dat jij hem de hele tijd achterna loopt.


In dit blog deel ik graag waardevolle tips en adviezen om jou te helpen de perfecte, hondvriendelijke vakantiewoning met een goed omheinde en afgesloten tuin te vinden. Het kost je misschien een paar uurtjes tijd, maar het is zeker de moeite waard om deze extra inspanning te leveren. Op deze manier hoef jij je bij je volgende vakantie echt geen zorgen meer te maken. En kunnen jij en je viervoeter heerlijk ontspannen en genieten van jullie welverdiende vakantie.


Tip 1. - Doe grondig onderzoek en maak gebruik van gespecialiseerde websites

Als je begint met het zoeken naar een vakantiewoning, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen. Maak gebruik van websites en platforms die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van hondvriendelijke accommodaties. Lees de beschrijvingen op de sites zorgvuldig door en let op vermeldingen van de omheinde tuin. Op welke manier is de tuin omheind en afgesloten? Uit welk materiaal bestaat de de omheining , loopt de omheining door tot in de grond, hoe hoog is de omheining, is er een poort en kan deze op slot, kan je door de omheining heen kijken, wat staat er aan de andere kant van de omheining etc. Staat er op de boekingssite geen link naar de website vermeld van het vakantiehuis, ga dan naar google en type de naam en plaats van het huisje in.


Tip 2. - Specificeer je zoekopdracht en maak gebruik van filters


Maak bij het zoeken naar een vakantiewoning gebruik van de filters op de accommodatie- en boekingswebsites en specificeer je zoekopdracht zoveel mogelijk. Filter op "hondvriendelijk", "honden welkom" of "huisdieren toegestaan" en selecteer de optie "omheinde tuin". Dit helpt jou om gerichter te zoeken en accommodaties te vinden die aansluiten bij de behoeften van jou en je viervoeter. Selecteer niet het vakje "huisdieren in overleg', want dit betekent altijd dat je hond wel mee mag, maar dat er geen rekening wordt gehouden met honden.


"Voor het fijne gevoel dat je hond niet alleen welkom, maar ook écht gewenst is." - Miranda

Tip 3. - Neem contact op met de verhuurder voor meer informatie


Als je een geschikte vakantiewoning hebt gevonden, neem dan contact op met de eigenaar of beheerder voor meer informatie. Wij beantwoorden zelf ook altijd met veel plezier de vragen van onze (toekomstige) gasten. Op deze manier kunnen wij eventuele onduidelijkheden en misschien ook wel mogelijke teleurstellingen voorkomen. Stel daarom gerust specifieke vragen over de omheining van de tuin, zoals de hoogte, de staat en eventuele zwakke plekken. Vraag ook of er andere (huis)dieren in de buurt zijn die jouw hond kunnen triggeren. Het contactmoment met met een verhuurder geeft je de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen en eventuele zorgen te bespreken, voordat je uiteindelijk een definitieve keuze kunt maken.


Tip 4. - Let op de locatie zodat je hond ook buiten de vakantiewoning kan genieten

Bij het kiezen van een hondvriendelijk vakantiehuisje is de locatie ook niet onbelangrijk. Zoek naar accommodaties die in de buurt liggen van hondvriendelijke parken, rivieren, meren en wandelpaden, zodat je hond ook buiten de omheinde tuin van zijn vakantie kan genieten. Heb je een adres van de vakantiewoning, kijk dan ook eens op "google maps', zodat je een beeld krijgt bij de ligging. Het hebben van toegang tot veilige en aangewezen gebieden, waar je hond vrij kan rennen en spelen, voegt extra plezier toe aan zijn of haar vakantie-ervaring.


Tip 5. - Controleer de voorzieningen die van belang kunnen zijn voor jouw hond


Naast een omheinde tuin, zijn er andere voorzieningen die van belang kunnen zijn voor jouw hond. Let op de aanwezigheid van hondenbedden, voerbakken, en eventueel speelgoed. Maar ook van zwemwater in de buurt, mocht jouw hond een echte waterrat zijn. Dit zorgt voor een comfortabel verblijf voor je hond. Ook is het handig om te kijken of er een dierenarts in de buurt zit, voor een eventuele noodgeval.

Woont de eigenaar van de vakantiewoning in de buurt, dan heeft deze vaak al zelf een goede en betrouwbare dierenarts waar je snel terecht zou kunnen. Het hebben van bepaalde voorzieningen binnen handbereik, biedt extra gemoedsrust tijdens je vakantie.


Tip 6. - Lees beoordelingen en ervaringen van andere hondeneigenaren


Het lezen van beoordelingen en ervaringen van andere gasten kan je waardevolle inzichten geven in de kwaliteit van de accommodatie en de ervaringen van andere hondeneigenaren. Let specifiek op opmerkingen over omheinde tuin en of deze voldoet aan de verwachtingen. Dit kan je helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing. Staat er geen reviewpagina op een website, kijk dan eens bij de reviews op Google, Facebook of een boekingswebsites.


Tip 7. - Reserveer je vakantiewoning ruim vooruit


Hondvriendelijke vakantiewoningen met omheinde tuinen zijn vaak populair, vooral tijdens vakantieperiodes. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren boekt om teleurstellingen te voorkomen. Bij ons kan je bijvoorbeeld ook een optie nemen, zodat je nog niet direct definitief hoeft te beslissen. Het plannen van je vakantie in een vroeg stadium geeft je ook de mogelijkheid om activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving uit te zoeken waar je hond mee naar toe kan, zodat je echt alles uit je vakantie kunt halen. Mocht je een middagje weg willen zonder je hond, dan kan je ze bij ons ook met een gerust hart achter laten.


Door grondig onderzoek te doen, je zoekopdracht te specificeren, contact op te nemen met de eigenaar, de locatie te overwegen, de voorzieningen te controleren en beoordelingen te lezen, vergroot je de kans om een vakantiewoning te vinden die aan al jouw verwachtingen voldoet.


Wil jij een onvergetelijke vakantie in de wetenschap dat jij en je hond een geweldige tijd zullen hebben?

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page