top of page

Een geweldige vakantie met onze honden bij 'Maison le Toutou'

Bijgewerkt op: 29 mei 2023Eigenlijk moet ik dit heerlijke adresje voor onszelf houden want dit is voor ons een ultiem adresje.


Dit favoriete vakantie adresje is 'Maison le Toutou' in Zuid Frankrijk. Het wordt gerund door Guillaume en Miranda, een enthousiast en toch rustig, aardig en warm stel. Guillaume is fransman (dit kun je overigens niet aan hem horen) en Miranda is Nederlandse. Voor ons perfect aangezien mijn Franse woordenschat beperkt is tot "vakantie Frans". De Gite ligt in het rustig gelegen dorpje Vernet le Bas (Balaguier d'Olt). De gite is volledig omheind, en je auto kun je er prima parkeren.

Je kunt bij deze gîte ook een mand vol lekkere hapjes bestellen, ik zou dit zeker aanraden; na een lange reis kunnen de honden lekker rennen en spelen in de tuin terwijl je zelf aan een (in ons geval) heerlijk wijntje met lekkere hapjes zit.


Veel hoeven we niet uit te pakken, want voor de honden is bijna alles er al. Van hondenkussen en speeltjes, tot voerbakken en handdoeken, erg fijn helemaal als je meerdere honden hebt. Wat ook erg plezierig is, is dat Miranda ook vlees en natuurlijke snacks voor de honden heeft. Dus mocht je je honden vlees geven, zou je dit niet helemaal hoeven mee te nemen. Binnen kun je allerlei handige en leuke informatie vinden, waar is de supermarkt, wat is er te doen in de omgeving, wanneer en waar zijn er marktjes etc. En mocht je een dagje zonder honden op stap willen: Miranda is een fantastische honden oppas.


Zo zijn wij een dagje zonder onze Golden Retriever dames naar Rocamadour geweest en heeft Miranda op onze roedel gepast. Ik kan me nog herinneren dat ik als de overbezorgde hondenmama die ik ben, Miranda nog een berichtje had gestuurd over hoe het met onze lieve dames ging. Ik kreeg al snel een antwoord met een foto van een iewat smerige Blossom die het overduidelijk erg naar haar zin had, en een filmpje van een blije Hayley (Miranda gooide tennisballen, en daar is ze echt gek op) en een slapende Doenja. Ik heb me de rest van de dag niet meer druk gemaakt of zorgen gehad en heb echt heerlijk van ons dagje uit kunnen genieten.

De tweede keer dat we naar dit heerlijke paradijsje gingen, waren we met 4 honden en gelukkig was dit geen enkel probleem. We kregen net zoals de eerste keer een warm welkom.

Ook deze keer zijn we weer een dagje op pad geweest zonder onze goldens met het geruststellende idee dat Miranda bij ze was.


Tijdens onze tweede vakantie heb ik ook de workshop hondenmassage bij Miranda gevolgd.Dit is een echte aanrader, als je nog twijfelt, dan zeg ik doen ! Nadat Blossom even had rond gesnuffeld en ik de eerste theoretische informatie uitgelegd had gekregen gingen we aan de slag. Het was echt heel bijzonder en fijn om te doen. Blossom vond het eerst nog wat spannend maar al snel genoot ze ervan en ontspande ze volledig. Je word er zelf ook helemaal relaxed van, en sinds de workshop is de band tussen Blossom en mij nog veel hechter geworden. Ze komt nu nog regelmatig bij me langs om weer naar zo'n lekker massage te "vragen". En dankzij de handout die ik meekreeg kan ik altijd nog weer even teruglezen van hoe of wat....Vlakbij de gite kun je heerlijk wandelen, we hebben uitstapjes gemaakt naar o.a. de Lot (deze ligt maar op 1 km afstand van de gite) waar ze lekker kunnen zwemmen en naar de andere kant op, kun je lekker de paden op en de bossen in.
Tja eigenlijk heb ik nog zoveel te vertellen over de mooie uitstapjes, de prachtige omgeving en Maison le Toutou, maar ik zou zeggen ga lekker zelf uit op avontuur bij dat fantastische vakantie adres......

 

Marije schrijft regelmatig over recepten voor hondenlekkernijen en leuke tips en weetjes. Super leuk om haar te blijven volgen via haar BLOG

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page