top of page

Over Ons

Wij, Miranda en Guillaume, zijn in oktober 2015 samen met onze honden, Biloute en Cooper, vanuit Breda verhuisd naar de Aveyron in de Midi-Pyreneeën. Hierdoor ging een wens van ons in vervulling; een eigen onderneming starten in Frankrijk, waar honden centraal staan. En zo ontstond ‘Maison le Toutou’, wat ruim vertaald ‘het huis van de hond’ betekent. Wij zijn begonnen met de verhuur van onze gîte, maar inmiddels bieden wij ook extra service, om het verblijf voor onze gasten en hun viervoeters nog comfortabeler te maken.

Jémie & Cooper

In 2018 is onze roedel verder uitgebreid met Nina, een wijze dame van 14 jaar, die na 10 jaar in het asiel in Figeac gewoond te hebben bij ons weer helemaal opbloeide. Nina hebben wij in 2020 in moeten laten slapen. Zij was 16 jaar. Omdat Nina adopteren ons zoveel voldoening gaf, besloten wij om nog een 'tweede kans hond' uit hetzelfde asiel op te nemen in onze roedel. Jémie, een kruising herder-border collie teefje, is in de zomer van 2020 bij ons komen wonen. Zij heeft van pup af aan, 6 jaar lang haar tijd in hetzelfde asiel doorgebracht. 

Hoe moeilijk ook, op 5 april 2022 hebben wij onze lieve, grote kanjer Biloute, de gevoelige, wijze Leonberger waar alles wat wij nu doen uit voort gekomen is, in moeten laten slapen. Biloute was 12 jaar.

DSC_1652.JPG
Miranda 
 

Het samen zijn en werken met honden is altijd mijn passie geweest. Ik ben dan ook erg blij dat ik mijn passie hier in Frankrijk uit kan voeren. 'Ik vind het een enorme uitdaging om de honden, die samen met hun baasjes op vakantie komen, een ontspannen en leuke vakantie te kunnen bezorgen. 

Naast dat ik mijn creativiteit kwijt kan in 'Maison le Toutou', besteed ik veel tijd aan mijn webshop  Mon4Pattes, gespecialiseerd in rauw voer voor honden en katten. Het welzijn van mijn eigen honden, maar ook van andermans honden, staat bij mij hoog in het vaandel.

 

De afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd zoals, TTouch voor honden, Bach-bloesem voor de hond, Medische Basis Kennis voor hond en kat en Deskundig Voedingsadviseur

voor honden. In 2015 heb ik de opleiding Kynologisch Masseur bij Kynomassage met goed gevolg afgerond. Tevens heb ik de EHBO cursus voor de hond gevolgd. Hierdoor kan ik kleine handelingen en eerste hulp bieden. Bij levensbedreigende situaties dien je uiteraard altijd voor je hond een dierenarts in te schakelen. Wij hebben een goed contact met de plaatselijke dierenkliniek.'

Meer over mij 

Biloute & Guillaume.jpg

Mijn doel met 'Maison le Toutou'

was; het realiseren van een vakantiewoning waar honden samen met hun baasjes kunnen genieten van een zorgeloze en bovenal comfortabele vakantie.

Guillaume
 Eigenaar
Guillaume 

"Ik ben geboren en opgegroeid in de Ardéche (Zuid-Frankrijk). Op mijn zestiende ben ik naar Nederland verhuisd en heb ik, na mijn opleiding, voor diverse bouwwinkels en aannemers in de bouw gewerkt. In 2004 ben ik als zelfstandig ondernemer mijn eigen klusbedrijf gestart in Breda. Ik heb elf jaar voor vele tevreden klanten, zowel particulieren als bedrijven, diverse opdrachten mogen uitvoeren. 'Maison le Toutou' was mijn eerste project hier in Frankrijk. Ik ben met honden opgegroeid en kan een leven, en dus een vakantie zonder honden, niet voorstellen. Ik heb de verbouwing van de gîte geheel zelfstandig uitgevoerd, met hier en daar een helpende hand van een behulpzame buurman. Tijdens de verbouwing en inrichting van de gîte, heb ik zoveel mogelijk geprobeerd om de stijl en de sfeer van het oude, kleine schooltje te behouden. In 2017 heb ik mijn klusbedrijf nieuw leven in geblazen, hier in Frankrijk. Daarnaast willen wij in de toekomst 'Maison le Toutou' verder uitbreiden. Houd voor de laatste ontwikkelingen deze website of onze Facebookpagina in de gaten.'

Meer over ons kan je lezen in ons blog...

bottom of page