Vakantiehuis met Omheinde Tuin 

gitelapetitecole_maisonletoutou.jpg

Maison le Toutou, is landelijk gelegen en ondergebracht in een oud klaslokaal. De gîte zit vast aan ons woonhuis, het voormalige huis van de ‘Professeur,’ onder de kerk van het gehucht ‘Vernet le Bas’. Je wordt er, net zoals in vroegere tijden, vrolijk gewekt door de kerkklok, waarna je de vogeltjes al druk in de weer hoort in de grote kastanjeboom in de tuin. Onder het genot van een kop koffie of thee, hoor je het beekje op een afstandje stromen. Een heerlijk moment om je dag te beginnen tijdens je vakantie. Ondanks dat de gîte vast zit aan het woonhuis heb je van ons en onze honden geen last. De gîte heeft een eigen ingang en het terrein is zo ingericht dat de gîte, met de bijbehorende privé tuin en het overdekte terras, van het woonhuis af gericht is. Hierbij heb je een fantastisch uitzicht op de bergen! 

Voor honden- en natuurliefhebbers 

De gîte is zowel voor baas als honden voorzien

van alle gemakken. Het heeft een open verdieping (mezzanine) waar zich het slaapgedeelte bevindt, die in open verbinding staat met de badkamer.

De gîte is bedoeld voor twee volwassen, rustzoekende, honden- en natuurliefhebbers.

Bij de inrichting van de gîte is geen rekening gehouden met kinderen. Ook beschikken wij

niet over speciale faciliteiten voor kinderen. 

Benedenverdieping
Benedenverdieping

press to zoom
Benedenverdieping
Benedenverdieping

press to zoom
Beekje aan de overkant_edited
Beekje aan de overkant_edited

press to zoom
Benedenverdieping
Benedenverdieping

press to zoom
1/14
omheindetuin_maisonletoutou.jpg
Omheinde en afgesloten privé tuin

De tuin van de gîte grenst voor een groot deel aan een weiland. Op het weiland groeit alleen gras. Er lopen geen kuddes zoals koeien of schapen. Als je geluk heb kan je er vroeg in de ochtend wel een ree spotten. Ook zie je regelmatig roofvogels boven het weiland vliegen, op zoek naar een prooi. De hoogte van de omheining is 1.65m hoog. Aan de voorzijde van de tuin is de omheining 1.20m hoog, echter deze staat op een 2 meter hoge muur. De omheining loopt niet door tot in de grond. Om te voorkomen dat honden zich er toch onderdoor wurmen of gaan graven, hebben we de grond onder de omheining verstevigd met cement. Het materiaal van de omheining is stevig gaas. De gaten zijn klein genoeg, zodat ook kleine honden hier niet tussendoor kunnen. Om het geheel in de omgeving te laten passen, is de omheining begroeid met een groene haag, planten en struiken.

‘Ontsnappen is haast onmogelijk!’