Wandelen

Door valleien en over kalkhoogvlaktes

Veelzijdig en authentiek, dat zijn de karakteristieken van deze streek. Hier kun je ver weg van het massatoerisme nog eindeloos wandelen zonder iemand tegen te komen. Het gebied is rijk aan rivieren, uitgestrekte kalksteenvlaktes, beboste hellingen, vruchtbare valleien en ruige kloven. Wandel over oude paden, daal af naar het plateau waar zich een compleet ander landschap ontvouwt. Zwerf door rustieke dorpjes en gehuchten en laat vervlogen tijden herleven. Ontdek onderweg hoe afwisselend de natuur is. Rust na je wandeling uit op zo'n typisch Frans terrasje onder dikke platanen en geniet van de vele culinaire streekproducten die dit deel van "La douce France' rijk is.

Cazelle in de Lot_edited
Cazelle in de Lot_edited

Wandeling Balaguier d'Olt
Wandeling Balaguier d'Olt

Espagnac Sainte Eulalie
Espagnac Sainte Eulalie

Cazelle in de Lot_edited
Cazelle in de Lot_edited

1/9
GPS en kaarten

Het 'Institut Geographique National' (IGN), de Franse topografische dienst, heeft het land goed in kaart gebracht. Er zijn heel gedetailleerde kaarten verkrijgbaar. In onze gîte ligt een gids met de 23 routekaartjes in de Lot, die de moeite waard zijn! In combinatie met de routebeschrijving, geven deze voldoende houvast om de wandelingen zonder kaarten te maken. Dat neemt niet weg dat voor elke wandeling het IGN-kaartnummer wordt vermeld. Voor GPS-gebruikers zijn per wandeling het aantal punten opgenomen ter ondersteuning. Op Wikiloc.com vind je een uitgebreide (gratis) app met diverse wandelroutes, die je kan installeren op je mobiele telefoon. 

Klik hier voor de wandelroute die je direct vanuit de gîte kunt volgen!

Wat neem je mee?

Zorg dat je stevige wandelschoenen hebt met goede profielzolen. Op regenachtige dagen,

of als het weer instabiel is, is het slim om een winddicht regenjack mee te nemen. Houd altijd rekening met de weersvoorspellingen. Wandelen in deze streek is een afgelegen en rustige aangelegenheid. Het netwerk van de mobiele operators heeft vrijwel overal bereik. Laat je telefoon dus niet thuis! Een wandelstok, is een handig hulpmiddel op lastig te belopen paden

en kan ook effectief zijn om al te opdringerige honden mee op een stand te houden. 

Meer over de wandelingen met onze honden

lees je in ons blog...