top of page
  • Miranda

Het oude schooltje in Vernet-le-Bas

Bijgewerkt op: 26 sep. 2019


Drie maanden verder

Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder. De onderhandelingen zijn uiteindelijk op niets uitgelopen. Dat wil zeggen, de tegenpartij was lichtelijk beledigd vanwege het feit dat wij niet akkoord wilde gaan met de veel te hoge vraagprijs voor het extra stuk grond. Wij daarentegen voelde ons niet echt serieus genomen en hadden het idee dat de verkopende partij dacht dat wij miljonair waren. Dit was de zoveelste teleurstelling en we wisten even niet meer waar we nu ons 'droomhuis' moesten gaan zoeken. We hebben het zoeken een aantal maanden op een laag pitje gezet, hoewel we het tussendoor niet konden laten om toch even te checken of er wat interessants op internet bij was gekomen. Ook mooi om te ervaren dat steeds meer mensen in onze omgeving meeleefde, aangezien elke link met een te koop staand huis/project in Frankrijk via social-media of mail werden doorgestuurd. Op die manier zijn we ook verder gaan kijken dan het departement van de Auvergne. Want Frankrijk is écht heel groot en er staan écht heel veel huizen te koop. Dus ons droomhuis moet daar ergens

tussen staan.


Beter weer met meer zon

Wij zijn net terug van twee weken

Midi-Pyreneeën, in het zuiden van Frankrijk. En dit betekent automatisch beter weer met meer zon. Dit keer wel de honden meegenomen en twee verschillende 'hond vriendelijke' vakantiehuisjes gehuurd. Na anderhalve week nog niets gevonden en de moed begon ons wederom in de schoenen te zakken.


We waren weer teleurgesteld door de mooie verhalen op de huizen-verkoopsites. In het echt bleek er toch weer meer werk dan van te voren was aangekondigd. Bij ons verblijf in de tweede week in de Tarn hebben we een Belgische gepensioneerde zakenman ontmoet die ons aan het denken heeft gezet. Onze plannen waren misschien iets te ambitieus om mee te starten. Ook zijn wij er inmiddels achter gekomen dat het zoeken naar een plek en een huis vanuit Nederland erg lastig is. We besloten dan ook op zoek te gaan naar een kleiner huis met extra ruimte voor het maken van een vakantiewoning waar honden écht welkom zijn. We waren inmiddels wel helemaal verkocht aan dit zuidelijke deel van Frankrijk dus gingen we verder met onze zoektocht. Aan de einde van deze week werden we door een Engelse makelaar getipt. Er zou een oud schooltje te koop staan in het westen van de Aveyron, het noorden van de Midi-Pyreneeën.



Dit werd een race tegen de klok, aangezien wij twee dagen later weer naar Nederland zouden vertrekken. We zijn op de bonnefooi naar het dorpje gereden en hadden het schooltje vrij snel gevonden. Direct een bezoek gebracht aan de burgemeester van het dorp en het huis van binnen bekeken. We hadden allebei direct een heel goed gevoel, keken elkaar aan en zeiden: 'dit is het!' We wisten direct dat we dit huis niet zomaar aan ons voorbij moesten laten gaan.


Een huis met voldoende ruimte, genoeg grond voor onze honden en tegenover het huis een stromend riviertje midden in een idyllisch dorpje niet ver van de grotere dorpen en steden.


We besloten dan ook om een bod uit te gaan brengen aangezien dit een hele mooie kans zou zijn. We moesten helaas wachten tot na het weekend aangezien het de 'Dag van de Arbeid' was, een nationale feestdag in Frankrijk.

Terug in Nederland hebben we telefonisch een bod uitgebracht bij de gemeenteraad van het dorpje. Het gesprek verliep positief hoewel we weten dat we nog niet klaar zijn met onderhandelen. Ons bod wordt in de eerst komende vergadering van de gemeente besproken. Over een week hopen we dat de gemeenteraad met een tegenbod komt. Dit zou in ieder geval betekenen dat ze niet beledigd zijn door ons bod en ook zij ons zien als serieuze kopers en niet als toevallig voorbijkomende toeristen!

#ikvertrek

#huisinfrankrijk

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page