top of page
  • Miranda

Maison à Vendre

Zaterdag 17 januari 2015 vroeg vertrokken vanuit Breda richting 'Notre Bergerie' in de Haute-Loire, onze uitvalbasis voor de komende week. Eindelijk onze zoektocht naar een 'Maison' in Frankrijk weer actief opgepakt. Onderweg steeds achterin kijken of ze er toch echt niet bij zijn …. Onze twee lieve maatjes konden dit keer (en voor het eerst) jammer genoeg niet mee en moesten we in het pension achterlaten. We wisten dat ze het daar heel erg naar hun zin zouden hebben, maar we misten ze nu al. We waren niet erg verrast dat onze eindbestemming ondergedompeld lag in een pak sneeuw en dat de dagen daarna nog meer sneeuw werd verwacht. We hadden dan ook de tip gekregen om onze toekomstige woonomgeving in alle jaargetijden te bezoeken.

In Nederland hadden we de afgelopen maanden via internet een zestal huizen gevonden die we dit keer zeker de moeite waard vonden om te gaan bekijken. Sommige bij toeval gevonden via Google Maps, contact met de eigenaar van een molen via Facebook en aantal huizen via de Franse makelaar (waar we eerder al niet zo'n goede ervaring mee hadden).  Nu, na vier dagen, een vijftal huizen en vele kilometers verder lijkt het wel of er op ieder huis, dat we onderweg tegenkomen, een bord 'A Vendre' hangt.  De moed begint ons al aardig in de schoenen te zakken, met nog twee dagen te gaan.

De huizen die we tot nu toe gezien hebben, zagen er in het echt toch 'net' even anders uit dan beschreven op internet. De oude molen bleek bijna letterlijk te 'verzuipen' in het water, het middeleeuwse huis van een dame die inmiddels drie jaar overleden was bleek van binnen helemaal rot, de mooi uitziende boerderij in een idyllisch gehuchtje bleek toch niet helemaal vrijstaand, het statige herenhuis met grote schuur was omringd met alleen maar boerenbedrijven. We hebben nog twee huizen te gaan waarvan eentje via de eigenaar waar we deze week de gîte van huren. Het gehuchtje waar we op dit moment verblijven staat ons namelijk ook best wel aan. Of houden we onszelf alleen maar voor de gek, omdat we dit keer zo graag het voor ons perfecte huis met al onze eisen willen vinden? 

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page