top of page
  • Miranda

Honden welkom

En dan is natuurlijk de vraag; 'wat gaan we in Frankrijk doen?' Eén ding is zeker, we willen allebei niet meer voor een baas werken! Dus het wordt iets van onszelf. We hebben al aardig wat plannen die we af en toe weer aanpassen, maar ons uitgangspunt blijft steeds hetzelfde. Het moet 'mensvriendelijk' zijn. Wat we hier mee bedoelen, zal ik kort uitleggen middels een zoveelste ervaring tijdens de vakantie. Sterker nog, de afgelopen vakantie!

Aangezien wij een vakantie géén vakantie vinden als onze twee trouwe viervoeters niet mee kunnen, zoeken wij altijd naar een vakantiehuisje (Gîte, zoals de Fransen zeggen) waar we ze mee naar toe kunnen nemen. Er zijn veel eigenaren die hun vakantiehuisje aanbieden waarbij honden zijn toegestaan (vaak tegen betaling). Ook wordt er regelmatig geadverteerd met 'hondvriendelijk'. Zo ook onze laatste vakantie in Frankrijk. De Gíte zou ideaal gelegen zijn, met een omheinde tuin, veel ruimte en wandelmogelijkheden en zeker ideaal voor mensen met honden.

Dit bleek bij aankomst een zoveelste teleurstelling. De tuin van onze Gíte bleek 'deels' omheind en de omheining bestond uit twee prikkeldraadjes, waar een hond, die een tijdje heeft rond gezworven in de Turkse straten, makkelijk onderdoor kan. Dat is nog niet het ergste, want onze ervaring leert inmiddels dat hij altijd wel terugkomt. Maar als je buren een weiland vol met koeien zijn en de buren verderop een stelletje loslopende kippen, dan wordt het toch wel érg aantrekkelijk voor onze 'straathond'. Wij konden het niet over ons hard verkrijgen om hem gedurende onze vakantie vast te moeten leggen aan een stuk touw. We hebben daarom de tuinmeubels bij elkaar gezet en tevens nog wat bouwafval in de garage gevonden, zodat we toch enigszins een deugdelijke afzetting hadden. Eén keer is het hem nog gelukt om via het muurtje van de Barbecue richting de koeien(vlaai) te gaan, maar dat hebben we op weten te lossen met het rooster van de Barbecue.

Het staat voor ons dan ook vast, dat we een vakantieparadijs gaan maken voor honden die de dagelijkse sleur willen doorbreken en er graag even 'tussenuit' willen. Natuurlijk zijn de baasjes van deze honden ook van harte welkom want het wordt tenslotte een 'mensvriendelijk' vakantieparadijs.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page