top of page
  • Miranda

De tijd vliegt voorbij

Bijgewerkt op: 29 sep. 2019


We zitten inmiddels ruim twee maanden in Frankrijk. Het is een cliché maar wat gaat de tijd hier snel. De eerste maand zijn we vooral druk geweest met het woonhuis bewoonbaar te maken, onze meeverhuisde spullen een plaats te geven en de tuin te omheinen. Ook maar meteen een aantal rotte bomen omgezaagd en struiken gesnoeid. Daarna aan de slag met ons volgende project; onze gîte.


We hebben het de naam ‘la Petite École’ gegeven, omdat we de stijl en de sfeer van het oude schooltje willen behouden. Een betere naam konden wij niet verzinnen. De afgelopen weken veel werk verzet. Het dak van het schooltje bleek minder goed dan we

dachten.


Het was dan ook grondig aan vernieuwing toe. We hebben een aantal balken en dakpannen vervangen en zijn vervolgens op zoek gegaan naar dezelfde nieuwe dakpannen die in de omgeving zeldzaam blijken te zijn. Een voor een de dakpannen eraf gehaald en schoongemaakt om ze er vervolgens een voor een weer op te leggen.


Aangezien de gîte een Mezzanine (open ruimte) krijgt, moeten we het plafond verlagen. Inmiddels liggen de balken voor de Mezzanine erin en zijn we druk met het krabben, schuren, plamuren, weer schuren en schilderen van de kozijnen. Meteen ook het dubbel glas plaatsen, aangezien we dan droog staan en niet meer in de tocht. Het lijkt er nu, begin januari, toch echt op dat het ook hier in Vernet le Bas kouder gaat worden en dat de winter zich gaat laten zien. De komende tijd zullen we regelmatig foto’s in onze blog plaatsen over de vorderingen van de verbouwing.
Ondanks dat de gîte niet af is hebben we toch besloten om de reserveringskalender open te zetten. Dit betekent dat ‘gîte la Petite École’ vanaf eind mei 2016 geboekt kan worden. We gaan er de komende tijd dan ook hard aan werken om alles op tijd klaar te krijgen. Maar voor diegene die ons een beetje kennen, gaat dit ons vast en zeker lukken!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page