top of page
  • Miranda

Bouwval gezocht

Men vraagt regelmatig aan ons; 'Oh dan gaan jullie zeker meedoen aan het programma Ik Vertrek?'. Nou, ik zat na het zien van het volgende huis meer te denken aan het programma ' Bouwval Gezocht'! Een dag voor ons vertrek naar Nederland, vrijdag 27 juni 2014, konden we bij een plaatselijke makelaar terecht die ons verhaal wel aan wilde horen. Dit nadat Guillaume hem twee dagen lang met telefoontjes had bestookt. De makelaar gaf toe dat hij helemaal geen zin had in de zoveelste Nederlandse vakantiegangers die dromen van een leuk vakantiehuisje in Frankrijk. Maar nadat hij ons verhaal had aangehoord, en dankzij het vloeiende Frans van Guillaume, wilde hij ons toch helpen.

Hij had wel een huis wat precies bij onze plannen zou passen en we konden direct met hem mee om te gaan kijken. Wij waren stom verbaast dat de makelaar stopte voor het huis waar wij de dag ervoor stil hadden gestaan om te kijken of het misschien te koop stond. Maar aangezien er geen bord 'A Vendre' op het huis stond, dachten we dat het niet te koop was. Nou …. dus wel! Het huis zag er aan de buitenkant nog goed uit. De ligging van het huis is perfect: uit de wind, dichtbij een leuk toeristisch dorpje, grote stad, diverse meren en heel dichtbij de rivier wat we graag willen voor onze honden. De grond die erbij hoort, 5ha.!!!! Misschien toch een paar koeien aanschaffen, naast de ezels en kippen die er toch al zouden komen.

Toen we het pand van binnen mochten zien moest ik wel een paar keer slikken. De koeien hadden hier kennelijk in huis gestaan, het lag helemaal vol hooibalen, de spinnenwebben kwamen tot onze schouders, hier en daar zagen we gaten in de vloer, er liepen veel katten in en rondom het huis, een gedeelte van het huis leek in brand te hebben gestaan (bleek achteraf niet) en ga zo maar door. Hoe meer ik moest slikken, hoe enthousiaster Guillaume werd! Dus ik zat ook te denken aan het programma, 'Help mijn man is klusser'!! Aangezien we de dag erna terug zouden rijden naar Nederland hebben we met de makelaar afgesproken dat we er nog over na zouden denken en hem beloofd de komende week te bellen …..

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page