Hondenmassage

87,-

Hondenmassage Maison le Toutou

Tijdens je vakantie op een leuke en ontspannen manier werken aan de relatie met je hond? Zelf basistechnieken aanleren, zodat je weet hoe je je eigen hond een ontspanningsmassage kan geven? Dan ben je bij

'Maison le Toutou' aan het juiste adres.  

Na een massage worden de spieren van je hond soepeler en is de doorbloeding beter. Hierdoor heeft je viervoeter

er ook lang na de massage nog profijt van. Hij of zij heeft minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen en

spanningen in het lichaam. Geestelijk gebeurt er ook wat met je hond. Je zou het kunnen omschrijven als ‘meer ruimte in de kop,‘ nieuwe energie’ en ‘een groter bewustzijn van het lichaam’.

Een massage bij honden:
  • vermindert spanning en stress

  • vermindert lichamelijke klachten

  • verbetert de balans tussen lichaam en geest

  • verhoogt de concentratie

  • verbetert de relatie tussen baas en hond

Workshop Ontspanningsmassage - 3 uur
Je hond zit zichtbaar beter 
 in zijn of haar vel!

Een massage heeft ook een helende werking op je hond als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht of na een operatie*. Al met al kun je zeggen dat een goede massage een effectief middel is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast.

Tijdens de privé workshop leer je de basistechnieken voor het geven van een ontspanningsmassage aan je hond. Daarnaast leer je kijken naar de signalen die je hond afgeeft en leer je, door bewust te voelen, de aandachtsplekken van je hond kennen. De workshop duurt ongeveer 3 uur en is incl. een uitgebreide handleiding die je mee naar huis mag nemen. De workshop wordt gegeven door Miranda. Zij is sinds 2015 gevorderd Kynologisch Masseur. 

* Massage is nooit een vervanging voor het advies      van een medisch specialist of gedragsspecialist!

37,50

Een massage voor je hond - 45 min.

Ben je een fanatieke wandelaar en ga je graag samen met je viervoeter(s) op pad? Houd je er dan wel rekening mee, dat de wandelroutes in Zuid-Frankrijk over het algemeen wat steiler en intensiever zijn voor je hond. Regelmatig komt het voor, dat na een paar dagen een hond ineens mank loopt en last heeft van zijn spieren, pezen en/of gewrichten. Het beste wat je dan kan doen is je hond een paar dagen rust geven. Of laat je hond door Miranda 'klachtgericht' masseren. Dan zal hij of zij zeker weer snel mee kunnen met de wandelingen. Een gerichte massage duurt ongeveer 45 minuten.     

Hoe andere gasten deze  workshop ervaren hebben

Marije

Ik heb samen met Blossom, mijn Golden Retriever, de workshop hondenmassage mogen doen bij Miranda, een echte aanrader! Het voelde alsof het de band tussen mij en Blossom versterkte, en het fijne is dat ik thuis verder kan oefenen dus de andere golden dames kunnen er straks ook van genieten.

20-05-2019

Erna

Een geweldige ervaring die ik zeker met de meegegeven informatie ga voortzetten. Hond relaxed, baasje relaxed en onze pup lag er ook rustig bij en ontspannen. Vooral de reactie van Liza, mijn oudste Leonberger, na de workshop en massage heeft me ontroerd. Ze keek me aan, gaf een poot en kusjes, of ze me wilde bedanken voor de aandacht en massage. 

07-08-2019

Vicky

Noa, mijn Pinchertje, heeft er enorm van genoten en was op bepaalde momenten helemaal "zen". Ze ging zelfs af en toe op haar rug liggen, iets wat ze maar zelden doet. Zelf heb ik veel geleerd over het lichaam van de hond. Alles werd ook heel duidelijk uitgelegd door Miranda. De workshop is zeker de moeite waard om te volgen. 

 

18-09-2019