top of page

Begeleid Wandelen met de Hond

27,50

Wandeling in de natuur - 2 uur

Tijdens deze wandeling, leer je wat de behoeften van je hond zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat deze behoeften (zo goed als mogelijk) bevredigd kunnen worden. 

 

Wanneer je je niet voldoende bewust bent van de behoeften van je hond, wordt heel vaak (onbewust) aan deze behoeften voorbij gegaan. Wat er dan gebeurt is dat je viervoeter hier stress van ondervindt of zich op zijn minst niet gelukkig voelt. En dat is wat je juist niet wilt voor je hond! Wanneer er stress ontstaat, kan een hond gedrag gaan vertonen wat ‘ongewenst’ is.  

Wanneer dit gedrag zich bij de hond uit in het naar binnen keren, hoef je hier, als je niet goed kijkt naar je hond, niets van te merken. Gedrag dat echter zichtbaar aanwezig is en ervaren wordt als ongewenst voor de omgeving, wordt wel opgemerkt. De oorzaak van ongewenst of zogenaamd probleem gevend gedrag, ligt vaak in het niet tegemoet komen aan de behoeften van de hond.

Samen Denken -  Samen Werken   Samen Beleven - Samen Genieten

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en kan in lengte aangepast worden. Er zal rekening gehouden worden met de weersomstandigheden (vooral bij warmte in de zomermaanden), maar ook met de conditie van je hond. Het is uiteraard mogelijk om met meerdere honden deel te nemen aan deze wandeling. 

Een keuze hebben is altijd belangrijk 

Wanneer wij met onze hond gaan wandelen, zijn we in de regel gericht op een rondje van A naar B of een bepaald rondje in ons tempo. Hierbij ontnemen wij hem of haar vaak de mogelijkheid om te snuffelen. 

Keuze ontstaat uit iets wat je belangrijk vindt op dat moment, het is het volgen van een innerlijke (intrinsieke) motivatie. Een hond heeft deze innerlijke motivatie ook! 

Je zult verbaasd zijn over de vaardigheden van je hond. En verrast over het effect van jullie samenwerking! Je zult ook merken hoe leuk het is om er écht samen in de natuur op uit te zijn. De wandeling zal de band tussen jou en je hond alleen maar meer versterken! 

In combinatie met de Workshop Hondenmassage 

krijg je op deze wandeling

15% korting!

Hoe andere gasten deze  wandeling  ervaren hebben

Chris

Het was een geweldige ervaring!

Echt genieten samen met een ontspannen Pinot aan de lijn. Ik ga me er zeker nog

verder in verdiepen!!!

23-05-2019

Erna

Een mooie en leerzame wandeling in het lopen met Liza en Lana, mijn twee Leonbergers,

zonder stress. Ik heb de manier van wandelen,

na de vakantie doorgezet, en het gaat goed!

29-07-2019

bottom of page